Ovnsbakte auberginer
Oppskrift
1 aubergine
1 fedd hvitløk, knust
En liten kvist rosmarin, grovhakket
Nykvernet salt og sort pepper
50 g nyrevet fersk parmesan
Litt grønt til pynt
Olivenolje
Skjær auberginen i passe tykke skiver på langs. Legg auberginskivene i et dørslag og dryss godt med salt imellom lagene. La dørslaget stå i kjøkkenvasken i ca. 30 minutter. Saltet vil da trekke ut bitterheten i auberginen. Skyll deretter bort saltet og tørk auberginskivene med kjøkkenpapir. Riss inn kryss med en kniv i snittflatene, og dryss med litt grovt salt, hvitløk og rosmarin. Legg auberginskivene i en ildfast form og og hell rikelig med olivenolje over. Bak i i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter. Server med revet parmesan og gjerne en grønn salat.