Polenta med sopp
Oppskrift (4 personer)
500 g skogssopp eller aromasopp, renset og skåret i skiver
3 ss olivenolje
1 rød chili
2 ss bredbladet persille, finhakket’
2 ss fersk timian, finhakket
2 krm salt
1 krm sort pepper
1 3/4 dl polenta
1/2 ts salt
1 dl bredbladet persille, grovhakket
1 dl parmesan, nyrevet
1/2 ss olivenolje
1 krm sort pepper
Lag polentaen mens du også steker soppen. Kok opp 7 1/2 dl lettsaltet vann i en gryte. Varm opp halvparten av olivenoljen (1 ss) sammen med den hele chilien i en stekepanne. Tilsett soppen og fres til væsken har kokt inn, ca. 5 minutter. Tilsett persille, timian og resten av olivenoljen (1 ss). Smak til med salt og pepper. Stek soppblandingen på lav varme i ytterligere ca. 5 minutter. Ta opp chilien, og kast den, og sett pannen til side.
Rør inn polentagrynene litt om gangen i det kokende lettsaltede vannet. Senk varmen og kok på svak varme under omrøring i 5–10 minutter, eller ifølge instruksjonen på pakken.
Rør inn parmesan, olivenolje og pepper i polentaen. Bland nøye og smak til med salt.
Server polentaen med litt overstrødd grovhakket persille sammen med soppblandingen.
Polenta er hverdagskost i store deler av i Italia. Den kan lages i mange varianter og lar seg kombinere med det meste. Denne varianten er veldig enkelt – kokt og servert sammen med stekt sopp. Har du lyst på enda mer fylde og smak, kan du alltids legge til litt god bacon!