Hjemmelaget potetmos
Oppskrift
3/4 kg poteter
75 g smør
salt og nykvernet pepper
Hjemmelaget potetmos
Skrell potetene, kok dem møre og hell av vannet.
Tilsett smøret og legg på lokk.
Når smøret er smeltet moses potetene.
Smak til med salt og pepper.
Den hjemmelagde potetmosen er alltid best mener vi. Hvis du vil leke litt med oppskriften kan du tilsette f.eks. purre, ost, bacon, krydderurter, chili, litt fløte eller kanskje pølsebiter?. Eller hva med å ha litt bacon, rødbeter og sprø løk i mosen? Da får du en rett danskene kaller «Brændende kærlighed«.
Med oppskriften på en skikkelig god potetmos er mulighetene neste ubegrenset!
FLØTEGRATINERTE POTETER
Oppskrift (4 personer)
750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett melk, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.