Risotto med asparges, erter og sitron
Dette er en lett og vårlig rett med sitronaroma og frisk smak. Hvis du ønsker en mindre mager variant kan du tilsette parmesan mot slutten og 50 ml hvitvin under oppkokingen.
Oppskrift
300 g risottoris
1 bunt grønn asparges
200g grønne erter (frosne)
1 liten løk
2 ss olivenolje
1,2 l grønnsakskraft
Saft og skall fra 1 økologisk sitron
Salt og nykvernet pepper
Risotto med asparges, erter og sitron
Varm oljen i en gryte.
Finhakk løken og stek den til den blir gjennomsiktig, og tilsett så ris og la den absorbere oljen.
Deretter tilsetter du grønnsakskraften gradvis i små porsjoner, etterhvert som den absorberes.
Kutt aspargesen i biter og tilsett den sammen med erter og salt.
Fortsett så i ca. 7 minutter med å tilsette kraft til grønnsakene begynner å bli klare.
Når risottoen er klar, tilsett pepper, sitronsaft og litt revet sitronskall.
Serveres varm fra gryten.
Her finner du flere aspargesoppskrifter!