Del oppskrift

Roasted potatoes

Oppskrift

800 g poteter, skrelt og skåret i 5 cm tykke biter
50 g smeltet smør
Hvetemel
Nykvernet salt og pepper

Sett stekeovnen på 220 °C. Legg potetene i en kjele og dekk dem med kaldt vann. Kok opp og la dem koke i fem minutter. Hell dem i et dørslag, og kast dem litt småbrutalt rundt, slik at de blir litt røffe i kantene. Legg dem i en ildfast form og hell smøret over. Sørg for at alt blir dekket. Strø et tynt lag med hvetemel over potetene. Stek dem i 45–50 minutter, og snu dem underveis. Krydre med salt og pepper til slutt.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.