Rødbetebrownies

Råvarer:

500 g råe rødbeter

1 ts salt

1 ts sukker

100 usaltet smør

200 g sjokolade 70 %

1 ts vaniljesukker

250 g sukker

3 egg

100 g hvetemel

25 g kakaopulver

Skrell rødbetene, og skjær dem i små biter. Kok dem i vann tilsatt sukker og salt i ca. 25 minutter.

Sett ovnen på 180 grader, og smør en form på ca. 20 x 30 cm.

Brekk sjokoladen i mindre biter, og skjær smøret i små terninger. Sil overflødig væske av rødbetene, og kjør den i en food prosessor sammen med sjokoladen, smøret og vaniljesukkeret til blandingen er glatt.

Sukker og egg vispes i en stor bolle, til blandingen er tykk og kremete. Ca. 2 minutter med en elektrisk visp. Bruk en metallskje til å forsiktig folde inn rødbetblandingen i eggeblandingen. Prøv å bevare så mye luft som mulig. Sikt mel og kakaopulver i bollen, og vend det hele forsiktig.

Hell blandingen i formen og stek i ca. 25 minutter. Avkjøles før den skjæres i biter.