Rødbetebrownies
Råvarer:
500 g råe rødbeter
1 ts salt
1 ts sukker
100 usaltet smør
200 g sjokolade 70 %
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
3 egg
100 g hvetemel
25 g kakaopulver
Skrell rødbetene, og skjær dem i små biter. Kok dem i vann tilsatt sukker og salt i ca. 25 minutter.
Sett ovnen på 180 grader, og smør en form på ca. 20 x 30 cm.
Brekk sjokoladen i mindre biter, og skjær smøret i små terninger. Sil overflødig væske av rødbetene, og kjør den i en food prosessor sammen med sjokoladen, smøret og vaniljesukkeret til blandingen er glatt.
Sukker og egg vispes i en stor bolle, til blandingen er tykk og kremete. Ca. 2 minutter med en elektrisk visp. Bruk en metallskje til å forsiktig folde inn rødbetblandingen i eggeblandingen. Prøv å bevare så mye luft som mulig. Sikt mel og kakaopulver i bollen, og vend det hele forsiktig.
Hell blandingen i formen og stek i ca. 25 minutter. Avkjøles før den skjæres i biter.