Søtpotetmos
Oppskrift søtpotetmos (4 personer)
1 kg søtpoteter i terninger
1 ss smør
Salt og nykvernet pepper
Kok søtpotetene i saltet vann i 15 minutter eller til de er møre. Mos potetene med smør og smak til med salt og pepper.
Søtpotetmos kan du tilsette mer smak med krydder. Sødmen fra søtpoteten passer veldig godt sammen med blant annet chili og allehånde. Prøv deg frem med smakene.
Flere oppskrifter med søtpotet finner du her!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
FYLT KYLLINGBRYST
Oppskrift (4 personer)
4 kyllingbryst
4 skiver parmaskinke
4 tynne skiver mild ost
4-8 skylte spinatblader
Salt og pepper
Mel
Smør og olivenolje til steking
Saus av:
1 dl tørr hvitvin
1 dl hønsekraft
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
2-3 ss mykt smør
Del kyllingbrystene nesten helt igjennom med en skarp kniv. Brett kjøttet ut til et stort stykke og bank det ut, så tynt som mulig, ev.mellom bakepapir. Legg skinke og osteskiver på kyllingkjøttet sammen med spinatblader og dryss med salt og pepper. Rull kyllingbrystene sammen og fest dem med en tannpirker eller bind bomullshyssing rundt. Vend kjøttet i mel og brun kyllingrullene godt på alle sider i smør og olje og legg dem i en ildfast form. Hell vin, kraft og sitronsaft i en panne, og kok det hele inn på kraftig varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Pisk smøret og hell i sausen. Hell så sausen i den ildfaste formen, og stek kyllingen i ovnen ved 225 i 6-8 minutter.
Søtpotetmos kan serveres som tilbehør!
ØLKYLLING
Oppskrift
1 kylling (ca. 1100–1200 gram)
1 halvliters ølboks
1 person som liker øl til å drikke halvparten
1/4 potte fersk timian
Lag en krydderblanding av:
2 ss olivenolje
3 fedd knust hvitløk
1 ts paprikapulver
salt og pepper
Vask ølboksen ren, og rens kyllingen innvendig. Åpne boksen, og drikk halvparten av ølet. Putt den ferske timianen oppi boksen. Tre kyllingen ned over ølboksen, og sørg for at den står stødig. Pensle kyllingen med krydderblandingen. Sett kyllingen på grillen, og la den stå i 1–1 1/2 time ved indirekte varme under lokk.