Saltbakte rødbeter
Oppskrift
Rødbeter, som tilbehør beregn 100 g per person
1-2 dl grovt havsalt
1 håndfull frisk timian
Forvarm ovnen til 175 grader. Strø havsalt i bunnen av en ildfast form. Skjær bunnen av hver rødbete, og legg dem i saltet med snittflaten ned. Dryss timian over rødbetene. Bak dem i ovnen i ca. 60 minutter. La de avkjøles noe før du fjerner skallet.
Mange kjenner dessverre kun til rødbeten i syltet tilstand. Fersk er den en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Ikke rart den nå har en sentral plass i det moderne nordiske kjøkkenet, da kokkene elsker den. Rødbeter passer til det meste og kan brukes på mange måter: pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte. Vi saltbaker den helst – i stekeovnen eller på grillen. Klargjort kan du lage en deilig mousse av den og bruke den som tilbehør til fisk og kjøtt. Du kan bruke saltbakte rødbeter som ingrediens i brownie, lage den russiske suppen borsj, eller bruke den i salater, bare for å nevne noen bruksområder.
Her finner du flere oppskrifter på grønnsaker!