Stekte grønne tomater
Oppskrift (4 personer)
100 g mel
1 egg
5 grønne tomater
1 knivsodd havsalt
250 g brødrasp
1 håndfull basilikum, finhakket
1 dl créme fraîche
1 dl majones
1 ss sitronsaft
1 knivsodd salt
1 knivsodd pepper
Stekte grønne tomater:
Skjær tomatene i skiver ca. 1 cm tykke.
Slå egget ut i en dyp tallerken, og visp det.
Bland brødrasp, havsalt og mel i en annen dyp tallerken.
Dypp tomatskivene først i egget, og så i brødrasp- og melblandingen.
Stek skivene gylne i rikelig med olje og la dem dryppe av på kjøkkenpapir.
Dip til stekte grønne tomater:
Rør créme fraîche og majones sammen.
Tilsett basilikum og rør det sammen.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!