Del oppskrift

Stekte grønne tomater

Oppskrift (4 personer)

100 g mel
1 egg
5 grønne tomater
1 knivsodd havsalt
250 g brødrasp
1 håndfull basilikum, finhakket
1 dl créme fraîche
1 dl majones
1 ss sitronsaft
1 knivsodd salt
1 knivsodd pepper

Stekte grønne tomater:
Skjær tomatene i skiver ca. 1 cm tykke.
Slå egget ut i en dyp tallerken, og visp det.
Bland  brødrasp, havsalt og mel i en annen dyp tallerken.
Dypp tomatskivene først i egget, og så i brødrasp- og melblandingen.
Stek skivene gylne i rikelig med olje og la dem dryppe av på kjøkkenpapir.

Dip til stekte grønne tomater:

Rør créme fraîche og majones sammen.
Tilsett basilikum og rør det sammen.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.