Syltet paprika
Oppskrift
4 paprikaer, gjerne ulike farger
4 fedd hvitløk
5 ansjosfileter
3 ss olivenolje
2 ss saft fra fersk sitron
Nykvernet pepper
Sett ovnen på maks varme og på grillelementet. Vask og tørk paprikaen og legg den på rist under grillelementet. Snu den rundt slik at den blir sort på alle sider. Ta paprikaen ut av ovnen og legg den i en plastboks med lokk. La den hvile i 20 minutter før du fjerner det sortbrente skallet og kjernene. Behold saften fra paprikaen i boksen, og skjær paprikaen i tykke strimler. Bland saften fra paprikaene med sitronsaft og olivenolje. Smak til med nykvernet sort pepper. Skjær hvitløken i tynne skiver og ansjosen i små biter. Bland paprikastrimler, ansjos og hvitløk i marinaden, legg på lokket og la plastboksen stå i kjøleskapet i minst seks timer og gjerne over natten.
For mange er paprika i ubehandlet form vanskelig å fordøye. I tillegg får du mer smak ut av den når den behandles. I Italia er det f.eks. populært med syltet paprikaen servert på bruschetta sammen med ansjos. Du kan også servere den sammen med kokte egg, kapers, basilikum og persille.