Tomatmarmelade
Oppskrift
2,5 kg plommetomater
Saft og skall av 3 sitroner og 4 lime
3 vaniljestenger
1 finger finkuttet ingefær
1 1/4 kg sukker
- Kutt alle tomatene i fire deler, bevar skallet på og ha de over i en kasserolle.
- Riv skallet av sitrusfruktene og klem deretter saften ut av sitronene og limen over tomatene.
- Del vaniljestengene i to på langs og legg de sammen med ingefær og sukker i kassrollen.
- Når alt er helt over i kasserollen skal tomatmarmelade kokes i 45 minutter på høy temperatur, husk å røre med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg fast.
- Etter 45 minutter setter du ned temperaturen til lav temperatur, det skal boble forsiktig i marmeladen.
- La det koke i cirka 1 time til den tykner i konsistensen. Husk at marmeladen blir fastere i konsistensen når den er avkjølt så ha den ikke alt for tykk heller.
- Når du har fått ønsket konsistens heller du marmeladen over på f.eks et eller flere mindre skåldede (steriliserte) Norgesglass.
- La tomatmarmeladen avkjøle seg til romtemperatur uten lokk, ha så på lokk og sett kjølig.
Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.
Holdbarhet: 4 – 6 måneder.