Varm aspargessalat

Varm aspargessalatOppskrift (4 personer)

2 bunter asparges
80 ml extra virgin olivenolje
80 g valnøtter, grovhakkede
100 g fast ricotta, i smuler
50 g parmesan, høvlet
1 sitron, saften av den
½ potte fersk basilikum

Varm aspargessalat
Ta tak i stilkene av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker.
Skrell den nederste delen av stilken.
La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av.
Varm oljen forsiktig opp i en stekepanne på middels varme.
Tilsett valnøttene og rør rundt til de bli litt gylne, ca. 1-2 minutter.
Dell aspargesen i passe biter og legg dem i en bolle.
Hell valnøttene over.
Bland godt og smak til med salt og pepper.
Legg blandingen over på et pent serveringsfat.
Dryss ricotta, parmesan og basilikumblader over.
Press sitronsaft over og server med det sammen.

Her finner du flere aspargesoppskrifter!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Serveringsfat fra Royal Copenhagen.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

ASPARGES MED HOLLANDAISESAUS

Asparges med hollandaisesausOppskrift (4 personer)

2 bunter ferske grønne asparges
Salt og pepper

Ta tak i stilkenden av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av. Hell hollandaisesaus over og krydre med salt og pepper.

Hollandaisesaus

150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
Ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt

Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele. Vannet skal være varmt, men  ikke koke. Rør til det tykner ved svak varme. Det er viktig å røre godt hele tiden.

FUNGHI RIPIENI – FYLTE SJAMPINJONGER

Funghi-ripieni Fylte sjampinjongerOppskrift

12 store sjampinjonger
6 ss olivenolje
1 finhakket løk
50 g brødrasp
4 ss persille
2 ss revet parmesan
50 g spekeskinke eller bacon
Nykvernet salt og pepper

Skjær stilkene av soppen helt inne ved festet i hatten.

Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne, ha oppi finhakket løk og hvitløk, og stek dette over svak varme i 2–3 minutter. Ha i brødraspet, og stek i 3 minutter til. Hakk soppstilkene, og tilsett disse sammen med finhakket persille, revet parmesan og finskåret skinke. Smak til med salt og pepper. Smør en ildfast form med olje og legg soppen oppi. Fyll dem med blandingen, og dryss resten av olivenoljen over. Dekk formen med bakepapir, og stek midt i stekeovnen på 190 °C i 20 minutter.