Vegetar taco med portobello og rødkålslow
Oppskrift (4 personer)
2 store portobellosopp
1 dl limesaft
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
3/4 kopp rødkålslow. Se oppskriftene under «Taco-tilbehør & sauser». (Ev. bruk finkuttet, ubehandlet rødkål)
1 avokado
1 bunt koriander
1 jalapeño, renses for frø og kuttes tynt
1 boks valgfrie bønner (gjerne sorte og hvite bønner, eller black eyed beans )
Fremgangsmåte vegetar taco:
- Rens soppen for stilk og mariner den i: limesaft, olivenolje, salt og én spiseskje finkuttet koriander. La marinaden stå i fire til åtte timer.
- I mellomtiden kan du lage rødkålslow og limekrem (se «Taco-tilbehør & sauser»).
- Rens avokadoen og kutt i fine biter.
- Finkutt jalapeño.
- Hell av væsken til bønnene i en sil.
- Grill soppen på en grill eller i grillpanne i to minutter på hver side. La hvile i ett minutt, og kutt deretter opp i fine terninger.
Server vegetar taco i tortilla, fylt med avokado, koriander, jalapeño, rødkålslow, og sorte bønner. Serveres med limekrem.
Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.