Grillet Andebryst
- med pastinakkpuré og chipotle, lun spinat med grillet konge-østerssopp, reddiker og bringebær, kirsebær og bringebærsaus og kyllingjuice.
Prøv å jobb i følgende rekkefølge, oppskrifter lenger ned i saken:
- Sett på pastinakkpuré.
- Grill sopp og legg til siden.
- Vask og tørk spinat.
- Sett på kirsebær og bringebærsausen.
- Sett på kyllingjuice.
- Brun andebrystet med skinnsiden ned i 2 minutter før du snur det og bruner det i 2 minutter på den andre siden. La brystet hvile i 5 minutter. Sett andebrystet inn i ovnen på 175 grader i 10 minutter, eller på indirekte varme på grillen i 10 minutter. La andebrystet hvile i 10 minutter med aluminiumsfolie over. Stek/grill deretter brystet ferdig i 8 minutter før kjøttet hviles 5 minutter før servering.
- Smak til sauser.
Smørdampet spinat
- Ha spinat og reddik i 1 ss vann og 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett østerssoppen når spinaten faller sammen. Varm soppen litt opp i spinatsalaten i stekepannen. Smak til med salt og pepper. Dander spinatsalaten på tallerken når brystet er ferdig.
- Kutt brystet i passe biter til hovedrett, et bryst går fint til 3-4 personer om det er stort (700 gr.).
- Server med den lune salaten i bunn, pastinakk-puré, kyllingjuice, kirsebær og bringebærsaus på siden. Kjøtt danderers sentrert på tallerken og pyntes med friske bringebær, gjerne litt friske urter som for eksempel; kjørvel.
Pastinakkpuré
Oppskrift
1 mellomstor pastinakk
2,5 dl melk
2,5 dl vann
2 ts chipotle krydder eller hel tørket chipotle (etter smak)
1/2 dl fløte
2 ss usaltet smør
1 – 2 klyper hvitt sukker
Smakes til med salt
- Skrell pastinakk og kok den i melk og vann med 2 ts chipotlekrydder eller en halv tørket chipotle. La det koke 25 – 30 minutter til pastinakken er sikkelig mør.
- Ha den ihjelkokte pastinakken over i en foodprocessor, tilsett 2 ss av melken pastinakken har kokt i og en ss fløte, 2 ss smør. Tilsett mer chipotlekrydder om du ønsker det. Har du kun hel chipotle kan denne være med å koke fra starten. En halv tørket chipotle holder til denne oppskriften.
- Bruk en stavmikser og kjør blandingen til en fin puré. Juster smaken med salt, sukker og smør. Spe på med mere væske om den blir vanskelig å kjøre opp.
- Ha pastinakkpuréen over i en kasserolle og reduser den ned til ønsket konsistens på lav temperatur.
Kirsebær og bringebærsause med Jack Daniel’s
Oppskrift
25 stk kirsebær uten sten
100 gr bringebær
3 ss rørsukker
2 dl tranebærjuice
1 dl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
- Alt kokes i en kasserolle i ca. 10 minutter til bærene blir møre og væsken reduseres til en sirup.
- Om du ønsker sterkere Jack Daniel’s smak kan du regulere dette i etterkant. Ha da på mer Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, men vær forsiktig så det ikke den tar helt over smaken fra bærene.
Kyllingjuice
Oppskrift
2 dl konsentrert kyllingkraft, lag selv eller kjøp fra Jacob’s eller lignende (Kylling Demi Glace).
1 dl frisk appelsinjuice
Finkuttet ingefær, ca 5 gram
1/4 av en frisk lime
- Hell kyllingkraften over i en kasserolle og la den trekke med, ingefær og appelsinjuice.
- Reduser blandingen og la den tykne i 15 minutter på lav temperatur.
- Smak til med litt lime til slutt.
- Bruk en stavmikser og bland kyllingjuicen med en klatt smør rett før servering.
Lun salat med spinat, reddik, valnøtt og kongeøsterssopp
Oppskrift
200 gr. spinat
8 reddiker delt i 4
12 valnøtter lett knust
3 store kongeøsterssopp
1 ss usaltet smør
1 ss vann
Salt og pepper
- Vask og tørk spinat, reddiker og børst eventuell kongeøsterssoppen ren for jord.
- Grill soppen på grill eller i grillpanne og sett til siden.
- Ha 1 ss usaltet smør og 1 ss vann i en kasserolle. Kok inn blandingen på middels varme til det tykner.
- Ha deretter i spinat og reddiker. Kok i 2 minutter til spinaten faller sammen og væsken fordamper. Når væsken har fordampet fra spinaten har du i valnøtter og kongeøsterssopp.
- Smak til med salt og pepper,
Danderes fint på tallerken med andebryst over salaten.