Hønsesalat
oppskrift (4 personer)
1 kokt høne, kun kjøttet av den
1 økologisk sitron
Fersk estragon
3 hele sorte pepperkorn
¼ l hønsekraft
2 ss majones
4 ss créme fraîche
1 ts dijonsennep
Salt og nykvernet pepper
125 g champignon (i skiver)
2 stangselleri, finsnittet
2 vårløk (insnittet
Pynt:
Sprø salatblader og ev. 2-3 skiver bacon
Legg hønsekjøttet i en gryte med et par sitronskiver, en kvist estragon og pepperkorn. Hell kraft over og gi det et oppkok. Skru ned og la det småkoke under lokk i 12-15 min. Ta gryten av varmen, fjern lokket og la kjøttet avkjøles i buljongen. Fjern skinnet på høna og plukk kjøttet i avlange strimler. Pisk majones og créme fraîche sammen og smak til med sitronsaft, sennep, finhakket estragon, salt og pepper. Tilsett champignon, selleri, vårløk og hønsekjøtt og smak til hønsesalat med salt og pepper.