Cowboys from Hell
Oppskrift (3-4 personer)
2 kg kyllingklubber eller vinger
1 sterk chili, gjerne Ghost eller Carolina Reaper
2 dl økologisk eplemost
2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
5 tomater
Nyr
Fersk koriander
½ agurk, skåret i tynne skiver på langs
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fjern kjernene fra chilien og finhakk den. Skjær tomatene i grove terninger. Finhakk hvitløken. Blend alle 3 ingrediensene sammen, og tilsett eplemost til du oppnår en kremet konsistens.
Vend kyllingen i blandingen (husk å bruke hansker). Stek kyllingen i 40-50 minutter. Sjekk og snu den underveis
Server med nyr, koriander og agurkskiver.
Ølanbefaling:
Indians from heaven
BrewDog – Jack Hammer, 7,4 %
Dette er en IPA med fremtredende grapefruktaroma, som er humlerik og bitter på smak, men samtidig har mye sødme og smak av karamell. Hotwingsene i denne retten trenger både sødmen og bitterheten som dette ølet gir. En sterk rett vil ofte passe med en IPA, med litt høyere alkoholprosent for å få med litt sødme fra alkoholen og på den måten balansere krydderet. Samtidig er bitterheten kraftig nok til at ølet ikke overdøves av de sterke kyllingvingene.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling