Helstekt kylling med kryddersmør

Helstekt kylling med kryddersmør

Oppskrift

1 Stangekylling
3 dl kyllingkraft
50 g smør, romtemperert
1 sitron
6 hvitløksfedd, 1 finhakket, 5 hele
½ – 1 ts røkt paprikapulver
1 ts sukker
½ ts chilipulver
½ ts malt kanel
2 ts finhakket frisk rosmarin
2 ts timianblader
Salt og nykvernet pepper

Helstekt kylling med kryddersmør
Riv skallet av sitronen og skjær den i båter.
Bland smøret med det revne sitronskallet og alle krydrene, samt det finhakkede hvitløksfeddet.
Skyll og tørk kyllingen.
Fordel smøret under huden på kyllingen.
Legg de resterende hvitløksfeddene og sitronbåtene inn i skroget på kyllingen og fest bena med hyssing.
Legg den i en ildfast form.
La gjerne kyllingen ligge og hvile et par timer i kjøleskapet før den skal stekes, men ta den ut i romtemperatur en halv time før steking.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Hell kyllingkraften i formen og stek kyllingen i ca. 1 ½  time, avhengig av størrelsen.
Øs kraft over toppen av kyllingen et par-tre ganger i løpet av steketiden. Server helstekt kylling med kryddersmør med blomkålmos og en grønn salat.

Oppskrift på blomkålmos finner du her

Her finner du flere oppskrifter på kylling!

BLOMKÅLMOS

Oppskrift

1 stor blomkål, skåret i små stykker
100 g smør
Salt og hvit pepper

Kok blomkålen i usaltet vann, til den er mør.
Hell av vannet, tilsett smør og mos det hele.
Smak til med salt og pepper.

Blomkålmos fungerer like godt som det poteten gjør til maten, om ikke bedre i noen tilfeller . De fungerer også godt sammen. Andre kryddere kan tilsettes oppskriften for å matche eller utfordre andre smaker som ligger på tallerkenen.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.