Kylling i eplemost
Oppskrift (4 personer)
200 g sellerirot
3 gulrøtter
2 løk
2 fedd hvitløk
8 kyllinglår
1 ss olje
Salt og nykvernet pepper
4 dl eplemost
2 epler
1 dl matlagingsfløte
2 ss hvitvinseddik
50 g sorte oliven
Skrell sellerien, og skjær den i terninger. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tykke skiver. Skrell løken, og skjær den i båter. Skrell hvitløken og finhakk den. Kok risen etter anvisningen på pakken. Stek kyllinglårene i olje i en tykkbunnet gryte til de får en flott brun overflate. Tilsett selleri, gulrøtter, løk og hvitløk, og la det hele steke et par minutter. Krydre med salt og pepper. Hell eplemosten i gryten, og la retten småkoke i ca. 25 minutter. Skjær eplene i båter, og vend dem i retten. La retten småkoke i ytterligere 5 minutter. Tilsett fløte, hvitvinseddik og oliven, og varm opp. Server retten med kokt ris.