Ølkylling

Oppskrift (4 personer)

1 kylling (ca. 1100–1200 gram)
1 halvliters ølboks
1 person som liker øl til å drikke halvparten
1/4 potte fersk timian

Lag en krydderblanding av:

2 ss olivenolje
3 fedd knust hvitløk
1 ts paprikapulver
salt og pepper

Vask ølboksen ren, og rens kyllingen innvendig. Åpne boksen, og drikk halvparten av ølet. Putt den ferske timianen oppi boksen. Tre kyllingen ned over ølboksen, og sørg for at den står stødig. Pensle kyllingen med krydderblandingen. Sett kyllingen på grillen, og la den stå i 1–1 1/2 time ved indirekte varme under lokk.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.