Ovnsstekt kylling med appelsin

Ovnsstekt kylling med appelsinOppskrift (6 porsjoner)

1,2 kg kyllingbryst
2 ss akasiehonning
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 appelsin, saften av den
1 appelsin i skiver
1 ts malt koriander
1/2 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
Salt og pepper

Ovnsstekt kylling med appelsin
Skyll og tørk kyllingbrystene nøye og legg dem i  en ildfast form.
Bland ferskpresset appelsinsaft, honning, olivenolje, presset hvitløk, malt koriander, spisskummen og gurkemeie.
Hell marinaden over kyllingen.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Dekk med aluminiumsfolie og mariner i kjøleskapet i en time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær appelsinen i tynne skiver,  og legg én  på hvert stykke kyllingbryst.
Stek i ca. 30 minutter til de er gyllenbrune.
Serveres drysset med friske urter og med ris og grønn salat til.

Her finner du flere oppskrifter med kylling!

Ovnsstekt kylling med appelsin – en frisk og festlig kyllingrett med honning, hvitløk og appelsin.

COQ AU VIN

Coq au vinOppskrift (4 personer)

1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.

Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper

Del kyllingen i ca. 8 biter, og vend dem i mel tilsatt salt og pepper. Brun baconet i stekepannen til det er gyllent. Legg det til side og hell av fettet. Brun løk og sopp og legg til side. Brun kyllingen på begge sider, og legg den i en stor gryte sammen med bacon, løk, timian og laurbærblader. Hell vin, og ev. litt kyllingkraft over og la gryten koke i ca. 40 minutter. Sopp og gulerøtter tilsettes de siste 10 minuttene. Skum fettet av og smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med baguetter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.