Ovnsstekt kylling med appelsin
Oppskrift (6 porsjoner)
1,2 kg kyllingbryst
2 ss akasiehonning
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 appelsin, saften av den
1 appelsin i skiver
1 ts malt koriander
1/2 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
Salt og pepper
Ovnsstekt kylling med appelsin
Skyll og tørk kyllingbrystene nøye og legg dem i en ildfast form.
Bland ferskpresset appelsinsaft, honning, olivenolje, presset hvitløk, malt koriander, spisskummen og gurkemeie.
Hell marinaden over kyllingen.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Dekk med aluminiumsfolie og mariner i kjøleskapet i en time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær appelsinen i tynne skiver, og legg én på hvert stykke kyllingbryst.
Stek i ca. 30 minutter til de er gyllenbrune.
Serveres drysset med friske urter og med ris og grønn salat til.
Her finner du flere oppskrifter med kylling!
Ovnsstekt kylling med appelsin – en frisk og festlig kyllingrett med honning, hvitløk og appelsin.
COQ AU VIN
Oppskrift (4 personer)
1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.
Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper
Del kyllingen i ca. 8 biter, og vend dem i mel tilsatt salt og pepper. Brun baconet i stekepannen til det er gyllent. Legg det til side og hell av fettet. Brun løk og sopp og legg til side. Brun kyllingen på begge sider, og legg den i en stor gryte sammen med bacon, løk, timian og laurbærblader. Hell vin, og ev. litt kyllingkraft over og la gryten koke i ca. 40 minutter. Sopp og gulerøtter tilsettes de siste 10 minuttene. Skum fettet av og smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med baguetter.