Sennepskylling med tomatsalat
Oppskrift (4 personer)
1 kylling
1 ss tørket rosmarin
Salt og pepper
2 ts halvsterk fransk sennep
Ca. 1 ts olje
1-2 ss smør
Tomatsalat:
5 store modne tomater
1 liten løk
2 ss estragoneddik
Salt og nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig. Putt halvparten av rosmarinen i kyllingen og gni den inn med salt og pepper inn- og utvendig. Bland olje, sennep og resten av rosmarinen og smør kyllingen utvendig med blandingen. Legg kyllingen i en smørsmurt langpanne og la den steke i ca. 50 min ved 225° (ovnen skal være forvarmet). Pensle kyllingen med sennepsblandingen flere ganger under stekingen. Skjær tomatene i skiver og løkene i tynne ringer og legg dem i en bolle. Bland en dressing av eddik, salt, pepper og presset hvitløk og hell den over salaten. Kylling og salat serveres med baguetter.