Frikadeller med brun saus og poteter
Oppskrift
500 g kjøttdeig av svin
1 egg
50 g finhakket løk
2 dl melk
1 dl hvetemel
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Smør til steking
3 dl kjøttkraft
Maizena
Sukkerkulør
Frikadeller med brun saus:
Rør kjøttet seigt med salt. Pisk melk, mel, og egg sammen og rør det inn i kjøttdeigen litt om gangen. Rør løk og krydder i farsen, og la den hvile tildekket i 15 minutter i kjøleskapet. Form farsen til kaker, som brunes i smør i 2 minutter på hver side. Slå ned varmen og stek dem ytterligere i 4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.
Saus:
Fjern ev. overskytende fett og avleiringer fra pannen. Kok den av den med 3 dl kjøttkraft. Tilsett ev.litt melk eller matlagingsfløte. Jevn sausen med maizena og tilsett litt sukkerkulør. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.