Lys lapskaus

Lys lapskaus

Gryte fra Le Creuset. Tallerken fra Royal Copenhagen.

Oppskrift (4 personer)

600 g lettsaltet svinekjøtt, i terninger
7 dl kraft
800 g potet, i terninger
200 g kålrot, i terninger
200 g gulrot, i terninger
100 g sellerirot, i terninger
12 purre, i skiver
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Lys lapskaus
Legg kjøttet i en gryte.
Hell kraft eller vann over.
Kok opp, og skum av.
Senk varmen og la det simre i ca. 45 minutter eller til kjøttet begynner å bli mørt.
Tilsett alle grønnsakene og kok videre i ca. 20 minutter til alt er mørt.

Smak til lys lapskaus med salt og pepper og server med flatbrød til.

Her finner du flere oppskrifter med sivnekjøtt!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.