Svinekoteletter med bakte søtpoteter

Oppskrift

3-4 søtpoteter
1 ts røkt paprikapulver
1 ts støtt spisskummen
2 ts grovt havsalt
2 ss ekstra virgin olivenolje
2 svinekoteletter
Litt olje til steking
Salt og nykvernet pepper
1 pakke blandet salat
Litt limesaft
Salt
25 g ristede gresskarkjerner
1 bunt gressløk, hakket

Vask søtpotetene grundig, og skjær dem i båter. Vend dem med paprika, spisskummen, salt og olje, og stek dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 20 minutter. Stek kotelettene i litt olje i en varm panne til de er gjennomstekte. Du kan ev. steke dem ferdige i ovnen. Krydre med salt og pepper. Vend salaten med litt olivenolje og lime, og smak til med salt. Anrett søtpoteter med gresskarkjerner og gressløk, og server med svinekoteletter og salat.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.