Fårikål
Oppskrift (4 – 6 personer)
2 1/2 kg fårekjøtt med bein
3 kålhoder
20 sorte pepperkorn
6 ss mel
Salt etter smak
Kokte poteter til servering
Del kålhodene i båter og legg dem lagvis med fårekjøttet, samt salt, mel og pepperkorn i en romslig kasserolle.
Fyll på med vann til det gjenstår 5 cm fra å dekke kålen og kjøttet.
Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2 timer.
Skum av overflødig fett og skum underveis, og pass på at kasserollen ikke koker tørr.
Hell i så fall på mer vann.
Server fårikål med kokte, melne poteter.
Vi beregner mellom 400 og 500 gram kjøtt med ben pr person. Ofte spiser gjestene og kokken mer enn en normal porsjon. Lag gjerne for mye en for lite, da fårikålen ofte kan nytes i flere dager.
Her finner du flere oppskrifter på lam og får!
Foto/Styling Fårikål: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen/Karina Florentz
:
IRISH STEW
Oppskrift (4 personer)
1 ½ kg lammebog i skiver
8 poteter
1 sellerirot
2 store gulrøtter
4 løk
5 dl vann
1 ½ ts salt
1 laurbærblad
1 ts pepper
2 ss bladpersille, finhakket
Del lammebogskivene i to. Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Legg kjøttet og grønnsakene i en gryte, hell på vann og kok opp. Skum av og legg i laurbærbladet og litt salt. La det hele småkoke i en drøy time. Smak deretter til med salt og pepper og dryss hakket persille over. Server gjerne brød eller flatbrød til.