Lammeburger med blåmuggostdressing og søtpotetchips
Oppskrift (4 personer)
600 g lammekjøttdeig
2 ts salt
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts malt spisskummen
1 ts malt pepper
2 ss olivenolje
4 hamburgerbrød
1 liten pose blandet salat
½ rødløk, skåret i ringer
Lammeburger
Forvarm ovnen til 125 grader.
Bland kjøttdeigen godt sammen med salt, hvitløk og krydder.
Del deigen i 4 like store deler, og form dem til runde flate burgere.
Stek dem i en middels varm stekepanne med olivenolje til de er gjennomstekte.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 1-2 minutter. Smør det nederste brødet med et tynt lag av blåmuggdressingen.
Legg deretter en håndfull salatblader og 4-5 løkringer oppå.
Deretter legger du på en lammeburger og blåmuggostdressingen.
Topp med brødet og server sammen med søtpotetchips.
Blåmuggostdressing:
Oppskrift
1 dl lettrømme
1/2 dl majones
1 hvitløksfedd, presset
1 ts Worchestershiresaus
125 g blåmuggost, f.eks. Norzola, smuldret
Havsalt og nykvernet sort pepper
Bland alle ingrediensen sammen. Denne dressingen kan med fordel lages lenge i forveien, da smaken bare blir bedre! Oppbevar den da i kjøleskapet med tildekket med plastfolie.
Søtpotetchips
Oppskrift
2 store søtpoteter
2-3 ss solsikkeolje
Havsalt og nykvernet pepper
Maizena
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Skrell søtpotetene og skjær i dem skiver, deretter i 2 cm store strimler. Legg dem i en bolle og hell over oljen. Sør for at alle chipsene får et fint lag med olje. Spre søtpotetchipsen utover et bakepairkledd stekebrett og krydre chipsen med salt, pepper og litt maizena. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Snu chipsene halvveis i steketiden.
Her finner du flere oppskrifter på lam!
Tekst: Kjersti Edvartsen
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz