Lammeburger med fetaost og myntedressing
Oppskrift (4 personer)
600 g kjøttdeig av lam
1 rødløk
1 løk
1 eggeplomme
Salt og nykvernet sort pepper
2 dl matlagingsyoghurt
1 hvitløksfedd
1/2 agurk
1 håndfull fersk mynte
100 g fetaost
1 pakke ruccula
1/2 bunt reddiker
4 hamburgerbrød
Lammeburger med fetaost og myntedressing:
Bland kjøttdeigen med revet løk, finhakket hvitløk og eggeplommen. Bland godt og krydre med salt og pepper. Form farsen til fire like store burgere og stek dem i stekepanne til de får fin farge. Legg dem i en ildfast form og stek dem videre i en 175 graders varm ovn i ca. 15 minutter.
Bland matlagingsyoghurt med finhakket hvitløk. Skrell og fjern dem bløte kjernen på agurken. Riv den på den grove delen på et rivjern og klem ut vannet av den. Bland den i yoghurten sammen med strimlede mynteblader (etter smak) og smak til med salt. Legg opp ruccula og lammeburger på brødet og topp med dressingen, smuldret fetaost og finskårne redikkskiver.
Her finner du flere oppskrifter med lam!