Lammefrikadeller

LammefrikadellerOppskrift (4 personer)

500 g kjøttdeig av lam
1 ts salt
1 løk
1 fedd hvitløk
100 g loff, uten skorpe
2½ dl yoghurt naturell
1 ts oregano
Salt og pepper
Smør og olje til steking

Tomatsaus til lammefrikadeller:
3 ss olivenolje
1 boks, flådde hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
Salt og nykvernet sort pepper

Bland kjøttet sammen med salt og tilsett finhakket løk og hvitløk. Bløt brødet i yoghurt og elt det sammen med kjøttet. Krydre med oregano, pepper og ev.salt. Form farsen til små frikadeller og stek dem i en panne med smør og olje i ca. 10 minutter til sammen. Du kan også brune dem i pannen og steke dem ferdige i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader.

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele og kok opp. La det koke uten lokk i 25 minutter til sausen er tykk.

Server lammefrikadeller som et måltid i seg selv eller som deler av en tapas.

Her finner du flere oppskrifter på lam!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.