Lammefrikadeller
Oppskrift (4 personer)
500 g kjøttdeig av lam
1 ts salt
1 løk
1 fedd hvitløk
100 g loff, uten skorpe
2½ dl yoghurt naturell
1 ts oregano
Salt og pepper
Smør og olje til steking
Tomatsaus til lammefrikadeller:
3 ss olivenolje
1 boks, flådde hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
Salt og nykvernet sort pepper
Bland kjøttet sammen med salt og tilsett finhakket løk og hvitløk. Bløt brødet i yoghurt og elt det sammen med kjøttet. Krydre med oregano, pepper og ev.salt. Form farsen til små frikadeller og stek dem i en panne med smør og olje i ca. 10 minutter til sammen. Du kan også brune dem i pannen og steke dem ferdige i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader.
Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele og kok opp. La det koke uten lokk i 25 minutter til sausen er tykk.
Server lammefrikadeller som et måltid i seg selv eller som deler av en tapas.
Her finner du flere oppskrifter på lam!