Lammefrikassé med mynte
Oppskrift (4 personer)
500 g grytekjøtt av lammekjøtt
10 g smør
1 ½ dl tørr hvitvin
¼ l matlagingsfløte
1½ ts grovt salt
Nykvernet pepper
1 ss maizenna, utrørt i kaldt vann
5 gulrøtter i tynne skrå skiver
150 g grønne asparges i mindre biter
1 ts grovt salt
1½ liter kokende vann
1 ts finhakkede ferske peppermynteblader
Lammefrikassé med mynte:
Rens kjøttet for ben og slintrer og skjær det i terninger (ca. 2 x 2 cm). Smelt smøret i en sauterpanne ved kraftig varme, men uten at det blir brent. Stek kjøttet i ca. 2 min. Tilsett hvitvin, fløte, salt og pepper. Kok kjøttet ved svak varme og under lokk i ca. 20 minutter eller til kjøttet er mørt. Tilsett maizenna under omrøring og kok i ytterligere i ca. 2 minutter.
Ha i mellomtiden grønnsaker og salt i en bolle og hell kokende vann over. La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell dem i et dørslag. Legg de lettkokte grønnsakene sammen med kjøttet og la retten koke i ca. 2 minutter. Vend godt rundt. Tilsett mynte og smak til med salt og pepper. Server lammefrikassé med mynte med kokte poteter.
Her finner du flere oppskrifter med lam!