Lammekebab
Oppskrift (4 personer)
600 g kjøttdeig av lam
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
2 ss fersk koriander, finhakket
1 ss malt garam masala
1 ts karri
1 ts malt spisskummen
2 ss salt
1 egg, pisket
1/2 dl vann
I tillegg:
Salat
1 løk, i terninger
2 gulrøtter, revne
1/2 bunt persille
Fremgangsmåte lammekebab
- Bland kjøttdeig med hvitløk og løk.
- Ha i krydderet og jobb det godt inn i farsen. Spe med egg og litt vann.
- Form avlange kaker og stek dem i pannen (helst grillpanne) i 5 minutter på hver side.
- Server lammekebab i pitabrød sammen med salat, løk, revet gulrot , persille og tzatziki.
Oppskrift på tzatziki finner du her
Oppskrift på pitabrød finner du her
Kebab trenger ikke være gatekjøkkenmat. Vi oppfordrer deg til å lage din egen lammekebab. Dette er bare så fantastisk godt.
Her finner du flere oppskrifter på lam!
PITABRØD
Oppskrift ( 8 pitabrød)
250 ml lunkent vann
500 g mel
1/2 ss tørrgjær
1/2 ss sukker
1/2 ss salt
3 ss olivenolje
Hell vannet i en bakebolle og rør ut tørrgjæren i det. Tilsett siktet mel sammen med sukker og salt. Elt deigen, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Pitabrøddeig skal være elastisk og myk, men ikke klissete. La deigen hvile på et lunt sted i ca. 1 time. Den bør øke til det dobbelte i volum. Del deigen i åtte. Trykk eller kjevle delene til runde pitabrød.Varm opp en støpejernspanne, ev. en teflonpanne og stek kakene i et halvt minutt på hver side. Børst de ferdige pitabrødene med olivenolje, og la dem hvile litt før servering.