Lammekebab

LammekebabOppskrift (4 personer)

600 g kjøttdeig av lam
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
2 ss fersk koriander, finhakket
1 ss malt garam masala
1 ts karri
1 ts malt spisskummen
2 ss salt
1 egg, pisket
1/2 dl vann

I tillegg:
Salat
1 løk, i terninger
2 gulrøtter, revne
1/2 bunt persille

Fremgangsmåte lammekebab

  1. Bland kjøttdeig med hvitløk og løk.
  2. Ha i krydderet og jobb det godt inn i farsen. Spe med egg og litt vann.
  3. Form avlange kaker og stek dem i pannen (helst grillpanne) i 5 minutter på hver side.
  4. Server lammekebab i pitabrød sammen med salat, løk, revet gulrot , persille og tzatziki.

Oppskrift på tzatziki finner du her

Oppskrift på pitabrød finner du her

Kebab trenger ikke være gatekjøkkenmat. Vi oppfordrer deg til å lage din egen lammekebab. Dette er bare så fantastisk godt.

Her finner du flere oppskrifter på lam!

PITABRØD

Oppskrift ( 8 pitabrød)

250 ml lunkent vann
500  g mel
1/2 ss tørrgjær
1/2  ss sukker
1/2 ss salt
3 ss olivenolje

Hell vannet i en bakebolle og rør ut tørrgjæren i det. Tilsett siktet mel sammen med  sukker og salt. Elt deigen, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Pitabrøddeig skal være elastisk og myk, men ikke klissete. La deigen hvile på et lunt sted i ca. 1 time. Den bør øke til det dobbelte i volum. Del deigen i åtte. Trykk eller kjevle delene til runde pitabrød.Varm opp en støpejernspanne, ev. en teflonpanne og stek kakene i et halvt minutt på hver side. Børst de ferdige pitabrødene med olivenolje, og la dem hvile litt før servering.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.