Lammekoteletter
– med agurk- og potetsalat
Oppskrift (4 personer)
4 koteletter av lam
3 ss olivenolje
1 sitron, saften av den
2 ferske rosmarinkvister
2 hvitløksfedd
1 ts
Agurk- og potetsalat:
600 g små ferskpoteter
1 agurk
1 rødløk
4 persillekvister
1 liten bunt dill
1 liten bunt reddik
Dressing:
½ dl kremfløte
1 sitron, saften av den
1 ts sukker
Nykvernet pepper
Lammekoteletter
Mariner lammekotelettene i olivenolje, sitronsaft, rosmarin, presset hvitløk og salt. Massér marinaden godt inn i kjøttet, og la det marinere i et par timer.
Skrubb potetene, og kok dem akkurat møre. Avkjøl dem.
Skjær agurken i tynne skiver og løken i tynne båter. Vend potetene med agurk og løk.
Hakk krydderurtene, og del reddikene i to, og vend det i salaten.
Rør fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper.
Stek kotelettene i en grillpanne i ca. 4 minutter på hver side. Server med agurk- og potetsalat, og drypp dressingen over.
Vi har brukt lam fra Moahaugen gard i Valdres. Der har 180 dyr sitt sommerbeite i området rundt Skaget fra 900 til 1200 moh. Dette setter sitt særpreg på lammekjøttet, som blir foredlet på gården. Du finner også lam merket Norsk høyfjellslam i butikkene. Det vil si dyr som beiter i høyfjellet over 800. De får i seg gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer. Vier, urter, gress og lyngplanter bidrar også til å gi lammet en praktfull og særegen smak.
Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich
Vinabefaling til lammekoteletter: Rioja Vega Crianza 2012
Dette er en fruktig og velbalansert vin med fint preg av røde bær og urter, og et svakt innslag av eik som passer godt til denne lammeretten.
Varenr: 1303101
Pris: 117,90
Lammelår med hvitløk og rosmarin
Her finner du flere oppskrifter på lam!