Moussaka
Oppskrift (4 personer)
600 g kjøttdeig av lam
2 løk, grovhakkede
2 ss olivenolje
½ ts spisskummen
¼ ts støtt muskat
1 ts salvie
Salt og nykvernet pepper
1 kg poteter
500 g spinat
½ l bechamelsaus
200 g revet mozzarella
Moussaka
Skrell potetene og skjær dem i skiver.
Kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Hell av vannet og la dem dampe seg tørre under lokk.
Hell spinaten i et dørslag til avrenning.
Klem den deretter fri for væske.
Stek løken klar i oljen.
Øk varmen og la kjøttet steke med til det har skiftet farge.
Tilsett krydderet.
Fordel lagvis i en smurt, ildfast form: Poteter, kjøttblanding, spinat og poteter.
Krydre med salt og pepper mellom lagene.
Hell sausen over og dryss til slutt osten over.
Sett formen midt i en 200° varm ovn i ca. 40 minutter.
Bechamelsaus
Oppskrift (Ca. 5-6 dl)
2-3 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl helmelk
1/2 ts grovt salt
Ev. 1/2 ts revet muskat eller støtt allehånde
Nykvernet pepper
Smelt smør i en gryte ved middels varme.
Pisk melet i til alt smøret er sugd opp.
Pisk melken i litt om gangen.
Pisk konstant til blandingen er jevn og klumepfri.
Kok ved svak varme i 10 minutter under konstant pisking.
Smak til moussaka med salt, revet muskat eller støtt allehånde og pepper.
Her finner du flere oppskrifter med lam!