Moussaka

MoussakaOppskrift (4 personer)

600 g kjøttdeig av lam
2 løk, grovhakkede
2 ss olivenolje
½ ts spisskummen
¼ ts støtt muskat
1 ts salvie
Salt og nykvernet pepper
1 kg poteter
500 g spinat
½ l bechamelsaus
200 g revet mozzarella

Moussaka
Skrell potetene og skjær dem i skiver.
Kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Hell av vannet og la dem dampe seg tørre under lokk.
Hell spinaten i et dørslag til avrenning.
Klem den deretter fri for væske.
Stek løken klar i oljen.
Øk varmen og la kjøttet steke med til det har skiftet farge.
Tilsett krydderet.

Fordel lagvis i en smurt, ildfast form: Poteter, kjøttblanding, spinat og poteter.
Krydre med salt og pepper mellom lagene.
Hell sausen over og dryss til slutt osten over.
Sett formen midt i en 200° varm ovn i ca. 40 minutter.

Bechamelsaus

Oppskrift (Ca. 5-6 dl)

2-3 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl helmelk
1/2 ts grovt salt
Ev. 1/2 ts revet muskat eller støtt allehånde
Nykvernet pepper

Smelt smør i en gryte ved middels varme.
Pisk melet i til alt smøret er sugd opp.
Pisk melken i litt om gangen.
Pisk konstant til blandingen er jevn og klumepfri.
Kok ved svak varme i 10 minutter under konstant pisking.
Smak til moussaka med salt, revet muskat eller støtt allehånde og pepper.

Her finner du flere oppskrifter med lam!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.