Oksekjøttoppskrifter
Hvis menn får velge, så blir det biff til seg selv og også til gjester. Vi serverer gjerne biff vi også, men mener det er så mye mer spennende man kan gjøre ut av oksekjøtt med andre deler av dyret. Her finner du forhåpentligvis litt utvidende inspirasjon i form av oppskrifter som carpaccio, biff tartar, ungarsk gulasj, meksikans ytrefilet marinert i tequila og amerikanske sloppy joes.
Biff tartar
Biff tartar er en klassisk fransk bistrorett. Den hadde sitt gjennombrudd her til lands på 80-tallet. Noen kaller det mannemat, men her i redaksjonen får alle vann i munnen når vi kverner opp kjøttet og serverer en nydelig biff tartar. Det viktigste er å behandle det rå kjøttet skikkelig og ikke minst sørge for at arbeidsplassen din på kjøkkenet er hygienisk.
Roastbeef
Hvis menn får velge hva som skal serveres når man skal ha gjester, er svaret biff. Hvis vi får velge biff, blir det som regel en helstekt én!
Det er enkelt å få et perfekt resultat og er man mange, får alle stykkene sine samtidig i motsetning til hvis du skal servere biff i stykker. Er dere få og du har mye til overs, er det utrolig mye du kan bruke restene til. Som hovedaktør i en salat, i taco, sammen med karamellisert løk i en sandwich, eller kald til lunsj dagen etter med potetsalat til – mulighetene er mange!