Hamburger med løkringer og Jack Daniel’s bacon
Oppskrift (4 personer)
400 gr. Jack Daniel’s bacon *
4 150 gr hamburgere **
4 brioch hamburgerbrød
4 skiver cheddarost
Løkringer ***
BBQ-saus ****
- Mariner baconet
- Lag BBQ-saus.
- Gjør klart hamburgerbrødene.
- Lag løkringer.
- Grill hamburgere, bacon og varm hamburgerbrødene.
Grill hamburgerene til de er ferdig på en side. Snu de og legg cheddarost på toppen. Grill ferdig. Varm brødene med delingssiden ned på grillen mens hamburgeren grilles med ost på toppen.
Plasser Brioch brødet på tallerken og ha på salatblader, burger, BBQ saus, Jack Daniel’s bacon og løkringer på toppen. Pynt gjerne med en rosmarinkist eller lignende.
Jack Daniel’s bacon *
Oppskrift
400 gr hel bacon uten svor
2 dl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
1 dl annanas juice
1 ss honning
2 stjerneanis
1 kanelstang
1/2 økologisk sitron
1 ts kvernet pepper
1 ts salt
- Kutt opp baconet i passe tykke skiver (ca. 1/3 cm tykke) og legg til side.
- Bland alle de andre ingerdiensene godt sammen i en bolle til saltet og honningen har løst seg opp.
- Legg alt bacone ned i bollen og bland det godt sammen.
- Kle bollen med plastfolie eller hell blandingen over i en plastpose.
- Sett blandingen inn i kjøleskapet i ca. 12 timer. Du kan gjerne vende blandingen en gang eller to mens den marineres.
- Ta ut blandinen og finn frem grillspyd.
- Tre enden av baconskivene på grillspyd og la de lufttørke i 2 timer på kjøkkenbordet.
- Stek baconet sprøtt på en stekeplate på grillen.
Tips: Til luftørkingen kan du benytte to 1,5 litersflasker som du fyller med vann til å legge grillspydene på. Du kan også legge over et rent kjøkkenhåndkle for å hindre besøk fra insekter på kjøttet. Baconet du har tilovers kan du servere som snacks eller til frokost dagen etter.
Hamburger **
Oppskrift
500 gr. kvernet høyrygg av okse (80%) og entrecôte (20%) ev. kjøttdeig 14% fett
5 gr. salt
5 gr. pepper
1 egg
Sort pepper
Salt
- Kna inn egg, salt og pepper godt i kjøttdeigen, benytt en kjøkkenmaskin eller hendene. Bland i 2 minutter så fettet binder seg.
- Spe farsen med Farris, litt og litt til farsen blir glatt og fast.
- Form 4 hamburgere i runne fine former med en tykkelse på ca. 2 centimeter. Du kan benytte en hamburgerpresse om du har.
- Grill hamburgerene 3 – 4 min på hver side.
Løkringer ***
Oppskrift
2 stor gul løk
10 ss hvetemel
2 ts salt
2 egg
1 l solsikkeolje til fritering
- Del løken opp i ringer og vend den i ett visspet egg.
- Vend løkringne så i melblandingen med salt og pepper.
- Friter løkene i olje som holder ca 180 grader.
- Stek til løken får en fin gyllen brun farge.
Pass på å ha ett brannteppe i nærheten når du friterer hjemme i vanlig kjele, vær alltid varsom når du jobber med varm olje og sett viften på full fart når du først er i gang.
BBQ Saus ****
Oppskrift
1 dl ketchup
1/2 dl sitronsaft
1/2 dl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
2 ss olivenolje
2 ts Dijon sennep
1 ts salt
2 hele chipotle ev. 1 ts chilipulver
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss brunt sukker
1 ss Worcestershire saus
1/2 ts spisskum (cumin)
1 ts kvernet pepper
- Alt blandes i en kjele og kokes i 15 minutter
- Blandes godt sammen med en stavmixer.
Kan oppbevares på skolded glassbeholder i kjøleskap i intill tre måneder.