Hamburger med sopp og blue cheesedressing
Oppskrift (4 personer)
500 g renskåret oksekjøtt av bog eller mørbrad
1 ts salt
1 krm pepper
3/4 dl vann
2 ss majones
4 salatblader
200 g aromasopp
4 hamburgerbrød
Blue cheesedressing:
40 g blåmuggost, i smuler
1 hvitløksfedd, skrelt
1 strøken ts havsalt
1 toppet ts sennepspulver
1 ts sitronsaft
1 ss balsamico
2 ss olivenolje
150 ml lettrømme
2 ss majones
Nymalt sort pepper
Hamburger med sopp og blue cheesedressing
Knus hvitløken sammen med saltet i en morter. Tilsett sennepspulveret og jobb det godt sammen. Tilsett sitronsaft, balsamico og olje. Hell over i en bolle og pisk godt sammen. Bland sammen rømme og majones i en annen bolle og tilsett dette gradvist og bland godt. Tilsett så blåmuggosten, og rør den godt inn. Smak til med pepper.
Mal kjøttet på kvern eller findel det i en food processor. Bland det deretter sammen med salt og pepper i en arbeidsbolle. Tilsett bare såpass mye vann at farsen blir smidig. Form hamburgerne med fuktet hånd. Legg dem på en fjøl skylt med kaldt vann og hakk rutemønster på oversiden. Skiv og stek soppen i en blanding av olje og smør. Smak til med salt og pepper. Stek hamburgerne i varm panne med lite fett, 1-2 minutter på hver side. Samtidig varmer du hamburgerbrødene. Smør 1/2 ss majones på hvert hamburgerbrød. Legg deretter et salatblad på hver av dem før hamburgerne. Topp med blue cheesedressing og stekt sopp, og resten av hamburgerbrødene.
Oppskrift på hamburgerbrød finner du her
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen