Taco med oksekjøtt
Oppskrift (4 personer)
500 gr. kjøttdeig
100 gr. røkt hel bacon kuttet i terninger
Tacokrydder
1 ss brunt sukker
1 stor løk
1 fedd hvitløk
2 dl vann
2 ss olje til steking
10 stk små hvetetortilla eller myke maistortilla
100 gr revet ost
5 blader romanosalat
Fremgangsmåte taco med oksekjøtt:
- Stek baconterninger i olje i tre til fire minutter.
- Tilsett løk i pannen og stek den gyllen i ett minutt, ha deretter i hvitløk og brunt sukker. Stek videre i ett minutt.
- Tilsett kjøttdeig i samme panne og stek videre til kjøttet er brunet, knus gjerne kjøttdeigen med en visp mens den brunes.
- Ha på krydderblanding og brun videre i to – tre minutter.
- Hell på to desiliter vann, ha på ett lokk og la dette koke på middels varme i cirka én times tid. Tilsett mer vann om alt vannet fordamper.
- Ta av lokket og stek videre til all væsken forsvinner og kun olje/fett fra kjøtt er igjen i bunnen, sett til siden.
- Pensle tortillaene med et tynt lag olje på begge sider. La de deretter henge over en rist i ovnen, og stek de i 10 til 12 minutter til de blir «crispy» og har formet seg som tacoskjell.
Serveres taco med oksekjøtt sammen med salsa roja, guacamole, finkuttet romanosalat, og revet ost.
Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.