Hjorteskav
Oppskrift (4 personer)
700 g hjorteskav
3 stk sjalottløk
2 ss smør
Salt
Grovmalt pepper
1 dl seterrømme
1 dl tyttebær
Sopp
Timian
5–6 knuste einebær
4 skiver brunost
Smør til steking
Halvtin hjorteskavet og finhakk løken.
Smelt smør og stek soppen i en stekepanne.
Ha den over i en gryte.
Stek så kjøttet ved sterk varme.
Brun små porsjoner om gangen.
Ha over i gryten.
Stek løken i 1-2 minutter og ha over i gryten.
Kok ut stekepannen med litt vann og hell over i gryten.
Dryss over salt og tilsett rømme, knuste einebær og brunost, og la retten trekke i 10-15 min.
Tilsett tyttebær og stekt sopp og la gryten trekke videre i 5–6 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og timian.
Server hjorteskavet med potetmos, sellerirotmos eller råris.
Her finner du oppskrift på reinsdyrskav!
Vinanbefaling til hjorteskav: Når det kommer til hjortekjøtt, er det rødvin som gjelder. Typen som matcher best er en som har en krydret fruktkarakter og er saftig og mørk. Den runde viltsmaken kommer virkelig til sin rett sammen med en Barolo basert på Nebbiolodruen.
Pio Cesare Barolo 2013
Varenummer: 4281201
Pris: 529,90 kr
Foto hjorteskav: Monica Friedrich Johannessen / Styling: Kjersti Edvartsen
Sellerirotmos