Hjorteskav

hjorteskavOppskrift (4 personer)

700 g hjorteskav
3 stk sjalottløk
2 ss smør
Salt
Grovmalt pepper
1 dl seterrømme
1 dl tyttebær
Sopp
Timian
5–6 knuste einebær
4 skiver brunost
Smør til steking

Halvtin hjorteskavet og finhakk løken.
Smelt smør og stek soppen i en stekepanne.
Ha den over i en gryte.
Stek så kjøttet ved sterk varme.
Brun små porsjoner om gangen.
Ha over i gryten.
Stek løken i 1-2 minutter og ha over i gryten.
Kok ut stekepannen med litt vann og hell over i gryten.
Dryss over salt og tilsett rømme, knuste einebær og brunost, og la retten trekke i 10-15 min.

Tilsett tyttebær og stekt sopp og la gryten trekke videre i 5–6 minutter til kjøttet er mørt.  Smak til med salt, pepper og timian.

Server hjorteskavet med potetmos, sellerirotmos eller råris.

Her finner du oppskrift på reinsdyrskav!

Vinanbefaling til hjorteskav: Når det kommer til hjortekjøtt, er det rødvin som gjelder. Typen som matcher best er en som har en krydret fruktkarakter og er saftig og mørk. Den runde viltsmaken kommer virkelig til sin rett sammen med en Barolo basert på Nebbiolodruen.

Pio Cesare Barolo 2013
Varenummer: 4281201
Pris: 529,90 kr

Bestill vinen her

Foto hjorteskav: Monica Friedrich Johannessen / Styling: Kjersti Edvartsen

Sellerirotmos

SellerirotmosSellerirotmos oppskrift

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.