Reinsdyrskav (Finnbiff) oppskrift
Finnbiff oppskrift
700 g (finnbiff)
3 sjalottløk
2 ss smør
Salt
Nykvernet pepper
1 dl seterrømme
200 g kantareller
Fersk timian
5–6 knuste einebær
4 skiver brunost
1 dl fryste tyttebær
Smør til steking
Rørte tyttebær til servering
Reinsdyrskav (Finnbiff)
Halvtin skavet, finhakk løken, og skjær soppen i passende biter.
Stek soppen og løken på middels varme, og ha dem over i en gryte.
Brun smør i stekepannen og stek skavet ved sterk varme.
Brun små porsjoner om gangen, og ha dem over i gryten.
Kok gjerne stekepannen ut med litt vann mellom hver omgang.
Dryss over salt og tilsett rømme, knuste einebær og brunost, og la retten trekke i 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og timian. Pynt med ferske tyttebær og timian.
Server med sellerirotmos og rørte tyttebær, oppskriftene finner du her:
Vinanbefalinger til reinsdyrskav (Finnbiff) :
Zenato Ripasso Valpolicella Classico Superiore har preg av mørke bær, tørket frukt, lær og fat. Den har noe utviklet smak og spreg av syrlige bær og svake bittertoner. Den passer utmerket til viltkjøtt, også spesielt godt til skavet.
Produsent: Zenato
Pris: 209,00,-
Varnenr: 3468701
Giordano Primitivo di Manduria lages av solmodne primitivodruer, som er kjent for å gi fyldige og saftige viner som passer perfekt til vilt. Vinen har mørk rød farge, rike aromaer av modne mørke bær som bjørnebær og moreller og god fylde. Giordano Primitivo di Manduria smaker også utsøkt uten følge av mat, i godt selskap, foran peisen, etter skituren eller sammen med en god bok.
Produsent: Giordano
Pris: 159,90,-
Varenr: 1471601
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz
Gryte fra Le Creuset, avlangt fat fra Magnor, designet av Halvor Bakke. Tallerken fra Royal Copenhagen. Brun krukke fra Le Creuset. Resten av rekvisittene er i privat eie.