Bechamelsaus (Hvit saus)
Oppskrift hvit saus (2 personer)
En klassisk bechamelsaus, som kan brukes som base til mange avarter av hvit saus, som f.eks. persille- eller ostesaus.
2 ss hvetemel
1 knivsodd pepper
1 knivsodd salt
4 dl kokende melk
1 knivsodd muskat
2 ss Smør
Smelt smøret i en gryte, og tilsett melet. Rør det godt inntil det blir en tykk masse. Hell melken i litt om gangen under kraftig omrøring til den oppnår en jevn konsistens. La sausen koke i minst 5 minutter ved svak varme, mens du fremdeles rører. Smak bechamelsaus til med salt, pepper og muskat.
Tekst/foto/styling: Kulinarisk.no / Monica Friedrich / Kjersti Edvartsen
SPAGHETTI CARBONARA
Oppskrift 4 porsjoner
400 g spaghetti
200 g smårettbacon
200 g parmesan, revet
4 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper
Kok pastaen etter anvisning. Stek baconet. Pisk eggeplommene sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av parmesanen. Hell vannet av spaghettien og ha den tilbake i gryten. Sørg for at resten av vannet dampes bort. Hell baconet over pastaen, etterfulgt av eggeblandingen. Rør godt rundt. Server med resten av den revne parmesanen.