Cumberlandsaus
Oppskrift
1 økologisk sitron, skallet av den
1 presset appelsin
300 g ripsgelé
1 ts sennepspulver
1 ts fersk ingefær, finrevet
1 knivsodd kajennepepper
2 cl portvin
Kok sitronskallet og appelsinjuicen sammen med resten av ingrediensene, tilsett portvinen og rør godt rundt. La den trekke i et par timer før den skal brukes.
Skal du spise paté i en eller annen form? Da kan vi anbefale å lage en cumberlandsaus som tilbehør!
Her finner du oppskrift på Landpatè!
LANDPATE
Oppskrift (4 personer)
1 løk
100 g kokte poteter
2 rå poteter
1 hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts oregano
1 ts timian
6 skiver bacon
50 g kyllinglever
200 g svinekjøtt eller kjøttdeig
2 dl brødsmuler
1 egg
Salt og hvit pepper
Skrell, hakk og stek løken. Avkjøl løken og bland den sammen med resten av ingrediensene utenom bacon og mal dem i en kjøttkvern. Skjær bacon i terninger og stek den, og tilsett den i kjøttblandingen. Hell den i en passende smurt form og stek i vannbad på 150 ° i ca 45 minutter. Avkjøl.
ROASTBEEF
Oppskrift
750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking
Forvarm ovnen til 125 grader. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt. Gni kjøttet inn med salt og pepper og og svi alle sidene i pannen på høy varme. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.