Faustino rødvinssaus
Oppskrift (gir 5 dl konsentrert saus)
1 liter Faustino rødvin
4 banansjalottløk delt i 2
1/2 bunt frisk timian oppdelt
2 ss sukker
15 hele sort pepper
2 stjerneanis
1 liter okse demiglace *
1 ss usaltet smør **
- Ha ingrediensene i en kjele og reduser til du har 5 dl veske igjen. Sil av rødvinssausen.
- * Tilsett 1 liter okse demiglace (redusert oksekraft).
- Reduser sausen igjen til det er 5 dl igjen, den begynner nå å tykne. Spe den ut med litt vann eller stekesky fra kjøttet om nødvendig.
- **Pisk inn ½ til 1 ss usaltet smør rett før servering.
Enkel gourmet rødvinssaus med din egen smaksbalanse mellom rødvin og kraft. En fantastisk og konsentrert rødvinssaus som passer utmerket til lammekjøtt. Den kan med hell kombineres med andre sauser som béarnaisesaus til for eksempel biff.
Lag rødvinssausen med den konsistensen du liker og hvor konsentrert du ønsker smaken. Sausen kan reguleres med vann og varmes opp og ned mange ganger. Frys gjerne reduksjonen i blokker i fryseren da denne oppskriften gir mye konsentrert rødvinssaus.