Meksikansk molesaus
Oppskrift
1 l kyllingkraft
3 ss olivenolje
2 store løk, finhakket
3 ss hvitløk, finhakket
1 ts tørket oregano
1 ts malt spisskummen
1/4 ts malt kanel
4 ss chilipulver
3 ss hvetemel
2 ss rosiner
2 toppede ss skivede mandler
20 g mørk sjokolade, hakket
Varm olje i en stor kjele over lav varme. Tilsett løk, hvitløk, oregano, spisskummen og kanel. Legg på lokk og stek til løken er nesten mør, rør av og til, ca. 10 minutter. Bland inn chilipulver og mel, rør i 1 minutt. Gradvis visp inn kyllingkraft. Øk varmen og kok til blandingen er redusert, ca. 35 minutter, rør av og til. Fjern fra varmen, og la sausen avkjøles litt. Hell saus, rosiner og mandler i blender og kjør til den er jevn. Hell sausen tilbake i kjelen og varm. Visp inn sjokoladen. Reduser varmen og la det småkoke i ca. 3 minutter.
Hvis du vil se flere oppskrifter på sauser kan du klikke her