Vaniljesaus
Oppskrift (4 personer)
1 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
80 g sukker
5 eggeplommer
Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene. Bland vaniljestangen og frøene fra den med resten av ingrediensene, og varm opp til vaniljesausen tykner under omrøring. Ta av varmen og sil. Avkjøl vaniljesausen under omrøring.
Prøv vaniljesaus til rabarbragrøt, helt nydelig!
BRINGEBÆRSUFFLE
Oppskrift (4 personer)
4 eggehviter
1 dl sukker
150 g bringebær
Sukker til formene
Smør til formene
Melis til pynt
Smør 4 små suffléformer, og dryss dem med sukker. Sett ovnen på 150°. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under konstant pisking. Vend bringebærene ned i eggehvitemassen. Fordel deigen i formene, og sett dem inn i ovnen på en av de nederste rillene. Stek i ca. 25 minutter. Sikt melis over, og server med det samme.
FERSKENGELÉ
Oppskrift (2 personer)
2 ferske røde ferskner + 1 til pynt
1 ss flytende honning
500 ml vann
5 ss sukker
1 ss skall av appelsin
Et par mynteblader
10 g gelatinpulver
100 ml kremfløte
1 ss melis
3 dråper vaniljeekstrakt
Vask og skjær fersknene i skiver. Hell vann, sukker, appelsinskall, mynte og fersken i en gryte. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Ta gryten av varmen, og hell gelatinpulveret i 50 ml vann. La gelatinen absorbere vannet. Sil ingrediensene fra gryten, og tilsett gelatinen i blandingen. Rør rundt og hell i 2 pene dessertskåler. Sett dem i kjøleskapet til de stivner. Pisk kremfløten med melis og vaniljeekstrakt. Vend ferskenskivene i honningen, og pynt geleen med krem, fersken og mynteblader.