Gazpacho

Ideell somersuppe, som serveres kald som en forrett.

Oppskrift (4 personer)

3 røde paprika
6 tomater
1 stor løk
2 hvitløksfedd
1 agurk
7 1/2 dl grønnsakskraft
1 boks skåldede tomater
2 ss fersk basilikum, grovhakket
2 ss tomatpuré
Salt
Tobasco

Skyll pakrikaene, og fjern kjernene. Skjær den i biter. Skyll tomatene og skjær dem i terninger. Skrell løken og grovhakk den. Del agurken i mindre biter. Kjør grønnsakene i en food processor sammen med kraft, skåldede tomater, tomatpuré og basilikum. Smak til med salt og tabasco. Avkjøl suppen godt før servering.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.