Gazpacho
Oppskrift
2 røde paprika
1 gul paprika
6 mellomstore tomater
1 stor løk
2 hvitløksfedd
1 agurk
7 1/2 dl grønnsakskraft
3 1/2 dl tomatjuice
1 ss basilikumblader, hakket
1 ss sitronmelisse, hakket
1 ss tomatpuré
Salt og pepper
Tabasco
Persille til pynt
Gazpacho
Skyll paprikaene og fjern stilk og kjerner. Skjær dem i terninger. Skyll tomatene og skjær dem i terninger. Skrell løken og skjær den i terninger. Skrell agurken, fjern det myke i midten og skjær den i terninger. Spar litt av alt til pynt. Resten has i en blender eller food processor sammen med kraft, tomatjuice, tomatpuré og urter og kjøres til en slett masse. Smak til med salt, pepper og tabasco. Avkjøl suppen godt før servering og pynt suppen med grønnsaker og ev. litt persille.
Gazpacho skal serveres kald. Den regnes som Spanias nasjonalsuppe og smaker aller best på varme sommerdager.