Gresskarsuppe
Vi skiller mellom matgresskar og pyntegresskar. De mest tilgjengelige matgresskarene her i Norge, er butternut squash, muskat og Hokkaido. Det er mye godt du kan lage av gresskar, vi anbefaler at du starter med en enkel suppe, som denne:
Oppskrift (Forrett til 4 personer, hovedrett til 2)
250 g gresskar, f.eks. muskat, hokkaido eller butternut
1 løk
4 hvitløksfedd
1 pastinakk
6 friske salvieblader
Olivenolje
1 boks kokosmelk (400 ml) + 1 ½ boks vann
2 ts salt
Nykvernet sort pepper
1 ss sitronsaft
Gresskarsuppe
Skrell og del gresskaret i to.
Ta ut innmaten og skjær gresskarkjøttet i grove terninger.
Skrell løk, hvitløk og pastinakk og skjær i mindre biter.
La alt surre i litt olivenolje i en stor gryte sammen med salviebladene.
Tilsett kokosmelk, vann og salt.
La det småkoke til grønnsakene er møre.
Kjør suppen glatt med en stavmikser i gryten.
Smak til med pepper og sitronsaft.
Server gresskarsuppen varm med godt brød til, f.eks. hjemmelagde baguetter.
Spar gjerne på gresskarkjernene og server dem sammen med suppen. De er kjempegode når du rister dem i ovnen med litt salt.
Ristede gresskarkjerner
Gresskarkjerner
Olivenolje
Salt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skyll gresskarkjernene godt og tørk dem i et kjøkkenhåndkle.
Ha 2 ss olivenolje i en arbeidsbolle og smak til med salt.
Ha i gresskarkjernene og sørg for at de er godt dekket med oljen.
Kle en stekeplate med bakepapir og spre gresskarkjernene utover i et lag.
Stek kjernene i 15-25 minutter og snu de halvveis i stekeprosessen.
Server gresskarkjernene sammen med gresskarsuppe eller i salater. De er også deilige som snacks!