Gulrot og ingefærsuppe
Denne suppen er god både kald og varm. Gulrøttenes naturlige sødme gjør den uimotståelig.
Oppskrift (4 personer)
2 ss olivenolje
1 liten løk, grovhakket
1/2 dl fersk ingefær, grovhakket
1 kg gulrøtter, revet
1,2 l grønnsakskraft
1 dl ferskpresset appelsinjuice
Muskattnøtt
Salt og pepper
Fersk timian til pynt
Gulrot og ingefærsuppe
Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Stek løk og ingefær, og la det bli mykt under stadig omrøring. Ca. fem minutter.
Tilsett gulrøtter, kraft og appelsinjuice. Gi blandingen et oppkok, og reduser varmen. legg på lokk og la det putre til gulrøttene er møre ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser for å få en jevn konsistens.
Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Anrett suppen i boller og pynt med en kvist fersk timian. Server med oppskårne baguetteskiver.
Her finner du flere oppskrifter på gode supper!
Foto gulrot og ingefærsuppe: Inger Mette Meling Kostveit