Italiensk minestronesuppe med kjøttboller
Oppskrift minestronesuppe (4 personer)
2 bokser skåldede tomater (á 400 g)
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
3 gulrøtter, i små terninger
1 purre, i skiver
4 stilker stangselleri, i små terninger
1 rødløk, hakket
1 l hønsekraft
Salt og pepper
Blad av en basilikumplante, finhakket
Créme fraîche og bladpersillle til pynt
Kjøttboller til minestronesuppe
250 g kjøttdeig
1 liten løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
40 g ferske loffsmuler
1 ts tørket oregano
1 krm revet muskat
Olje til steking
Varm oljen i en gryte og fres grønnsaker og basilikum i fem minutter. Tilsett tomatene, rør godt og ha i hønsekraften. La suppen småkoke i 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
Mens suppen koker lager du kjøttbollene. Bland sammen ingrediensene i en bolle. Form dem runde ved hjelp av en skje. Totalt ca. 20 stykker. Varm oljen i en stekepanne og stek bollene på alle sider, ca. 1 minutt på hver. Legg opp suppen i skåler og fordel kjøttbollene. Pynt med en klatt créme fraîche og litt bladpersille.
Har du pasta til overs fra gårsdagens middag, kan du med hell bytte ut kjøttbollene i minestronesuppe med den.