Ovnsbakt cherrytomat- og cashewnøttsuppe
Oppskrift (4 personer)
Tekst/Foto: Kim Attola / Mutti
Ingredienser til ovnsbakt cherrytomat og cashewnøttsuppe
- 400 g Mutti cherrytomater
500 g Mutti passata - 1 1/2 dl vann
- 1 stor løk / 2 små løk
- 5 fedd hvitløk
- 1,5 ts zest av sitron
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- Kvernet hvit pepper
- Chiliflak etter smak
- 2 ts oregano
- 2-3 ts basilikum
- 1 ts merian
- 3 ts sukker
- 1,5 ss kapers
- 4 ss Olivenolje
Fremgangsmåte cherrytomat og cashewsuppe:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Ha i alle ingrediensene i en ildfast form med lokk, bland sammen og sett den i ovnen i 1,5-2 timer. Rør om noen ganger underveis.
- Når suppen er ferdig i ovnen, puré den med en stavmikser og smak til med krydder.
- Tilsett havlparten av cashewkremen (oppskrift under) og bland med en øse. Spar litt av kremen til å dekorere suppen med.
Cashewkrem til cherrytomat og cashwesuppe
Oppskrift
- 60-70 g cashewnøtter (litt over to håndfuller med nøtter)
- Vann
- Salt, sort pepper og hvit pepper
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss ølgjær
Fremgangsmåte cashewkrem til cherrytomat og cashwesuppe
- Bløtlegg cashewnøttene over natten i rikelig med vann. Nøttene blir da myke.
- Ha de myke nøttene i en blender og tilsett krydder, sitronsaft og ølgjær.
- Tilsett gradvis vann til konsistensen blir glatt og kremet.
Denne tomatsuppen ble kåret til den beste oppskriften i Finland under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Kim Attola står bak vinneroppskriften.