Vårløksuppe
Oppskrift (4 personer)
300 g vårløk
300 g aspargesbønner
1 liter kyllingkraft
2 ss olivenolje
4 loffskiver
1 håndfull mynteblader
Salt og nykvernet pepper
Vårløksuppe
Grovhakk vårløk og aspargesbønner, og stek dem raskt i litt olivenolje i en stor gryte.
Hell i kyllingkraften og kok opp.
La suppen koke i ca. 5-7 minutter, og blend den med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Pensle i mellomtiden loffskivene med olivenolje.
Rist dem under grillen i ovnen til de er gyldne eller stek dem i en grillpanne.
Garner suppen med friske mynteblader og server!
Vårløk kan brukes til mer avanserte ting enn som ingrediens i salater. Her hos Kulinarisk lager vi også gjerne vårløksuppe av den – lett mat på en varm dag!
Her finner du flere oppskrifter på suppe!